Leesés elleni védelem – Dizájn a magasban

0
1095
Zuhanásgátló rendszer

A leesés elleni védelem telepítését Magyarországon jogszabály írja elő: a magasban végzett munka biztonságáról kötelező gondoskodni. De szerencsére azt semmi nem teszi kötelezővé, hogy a felhasznált anyagoknak ki kéne merülni az építkezéseken látott deszka-korlátokban! A SafetyCenter által forgalmazott ABS termékek tervezésénél nem csak a kiemelkedő minőségre, de a jó megjelenésre is nagy hangsúlyt fektetnek.

Természetbe simuló védelem

Zöldtetők karbantartásához elengedhetetlen, annak szerves része a jól megválasztott kikötési pont, zuhanásgátló rendszer.  

Profizmus a deszkák helyett

A leesés elleni védelem legegyszerűbb módja, stílusosan: fixen telepített vagy mobil  védőkorlát. Elfelejthetjük az ízléstelen, komolyabb védelemre egyáltalán nem alkalmas,  deszkából összeácsolt “építményeket”.

A láthatatlan védvonal

Sok zuhanásgátló rendszer szinte nem is látható a tetőfelületen, mégis életeket menthet. 

Ablakmosás tériszonnyal? Nem probléma!

Szerencsére léteznek már olyan kikötési pontok is, aminek nem kell folyamatosan szem előtt lennie. Ha nem használod, egyszerűen kiveheted.

Elegáns acél

Ha jól helyezzük el, a leesés elleni védelemhez tartozó sín, vagy drótkötél szolid bordűrként is funkcionálhat.

Személyi divat  – A sárga munkavédelmi kobakok és a nylon mellények ideje lejárt!

A személyi védőeszközök alapkövetelménye ma már nem merül ki a maximális védelem biztosításában. Fontossá vált a jó megjelenés, és a kényelem is. 

Természetesen minden leesés elleni rendszer alapfeltétele – a jó megjelenésen kívül- a balesetek megelőzése, valamint az életmentés. Szerencsére a SafetyCenter csapata nem tesz különbséget a funkció és a dizájn fontossága között. Profin telepített leesés elleni rendszereik bármilyen épület tetején, homlokzatán, vagy akár belterében is megállják a helyüket, mind a jó ízlés, mind a biztonság terén.

Írta: Lehóczky Edit