Kezdőlap Otthon és kert Mire elég a keret – kreatív megoldások építkezőknek

Mire elég a keret – kreatív megoldások építkezőknek

1018
0
hitelkalkulátor

Építkezni izgalmas kihívás még akkor is, ha rengeteg feladattal jár. A tervezés szakaszában kell igazán okosnak lenni, ahol az egyik meghatározó szempont a rendelkezésre álló anyagi keret. 

A ház tervezése előtt kalkulálnunk kell, hiszen akár a már rendelkezésre álló összegből, akár hitelből fedezzük a költségeket tudnunk kell, mennyi a házra fordítható keret. A legjellemzőbb az, hogy több forrásból jön a pénz, van némi önerő és hitelt is igénybe veszünk. Elérhető az UFS Group hitelkalkulátor, ahol a megadott adatok alapján átböngészhetjük a bankok ajánlatait és megtudhatjuk mennyi hitelre számíthatunk.

A hitelügyintézéshez és a felmerült kérdéseink megválaszolásához az UFS Group munkatársai ingyenes online konzultációval állnak rendelkezésünkre.

Amikor világosan látjuk, milyen keretből gazdálkodhatunk, megkezdhetjük a tervezést. A jó terv aranyat ér, a kreatív ötletek kevés anyagi ráfordítással is egyedivé és gyakran sokkal használhatóbbá teszik a házat, mint a túlzottan költséges megoldások.

Néhány tipp, amivel kreatívan és gazdaságosan hozhatjuk ki a legjobbat új otthonunkból:

  • A tervezőt a meglévő költségkeret tudatában keressük fel.
  • Találjuk ki hány szoba kell, milyen helyiségekre lesz szükségünk és azoknak legalább hány négyzetméteresnek kellene lenniük, hogy kényelmesen betöltsék funkciójukat, hova kell ajtó, ablak. Így máris lehet számolni az építő és burkolóanyagok négyzetméterével és behatárolhatjuk az elérhető lehetőségeket.
  • Adjunk időt arra, hogy megismerhessük a rendelkezésre álló anyagok széles skáláját, majd ezekből a legszimpatikusabbat kiválaszthassuk. Módosítsunk többször a terveken, üljünk neki többször, váltsunk nézőpontot, mutassuk meg másoknak, hátha meghalljuk azt az ötletet, amire csak annyit mondunk „hűha!”.

Amire feltétlen figyeljünk oda:

  • nem kell mindenhova vastag fal,
  • a választott tetőnek milyen járulékos költségei vannak (tartófalak, födém)
  • a ház tájolása milyen környezeti hatásokkal jár (fény, zaj, uralkodó széljárás, stb.)
  • pár négyzetméter milliókat jelenthet, semmi szükség a felesleges terekre
  • az emeletes ház építése olcsóbb.