Otthonunk díszei

Miért fontos, hogy otthonunkat időnként díszítsük, a megszokott díszeket megújítsuk, dekoráljunk?

0
1007

Szép, otthonos lakásra, házra vágyunk mindannyian. Nem tagadhatjuk, hogy ez sokkal fontosabb a nőknek, mint a férfiaknak, tehát leginkább a ház asszonya dekorálja otthonát. A szépítés természetesen idő, pénz, ötlet kérdése és erősen lelkiállapot, évszak és ünnep függő, de miért ilyen fontos?

Egy új lakás vagy ház akármilyen szép, modern, designos burkolatokat tartalmaz, először mindig idegen lesz számunkra. Hiába kerülnek be egy már belakott otthonból hozott bútoraink, időbe telik, mire a házból, lakásból otthon lesz. Ehhez segítenek hozzá személyes dekorációink, ízlésünket tükröző díszeink, hangulatos kiegészítőink.

Az egyik leggyakoribb komoly díszítési projekt a kisbaba érkezésekor ér el minket. Ebben gyakran a leendő apukák is örömmel vesznek részt. A díszítést, szépítést itt nagy nagy szeretet, elmélyülés jellemzi, ahol a kreativitásunk erősen kibontakozik. Úgy érezzük, ezzel születendő gyermekünket ajándékozzuk, pedig tudjuk, hogy az első időben számára ez talán teljesen jelentéktelen. Számunkra mégis fontos személyes térré tenni szobáját. A nagyobb gyermek és a kiskamasz már ragaszkodik saját dekorációjához, itt gyakran már csak véleményünket mondhatjuk el.

           

A lakás többi részét szeretjük a család emlékeivel, képekkel, élményt jelentő utazások apró tárgyaival dekorálni. Van akinek nagyon könnyű megtalálni az ízléses egyensúlyt, de sajnos gyakran találkozunk giccsel, vagy ízléstelen párosítással. Az egységes stílus kialakítása sokat segíthet. Például, ha többnyire természetes anyagokkal dekorálunk, akkor a műanyag kaspó helyett inkább válasszunk gyékény, fa, vagy textil bevonatút.