Kezdőlap Stílus és Divat A férfi fülbevaló és karóra viselés szabályai

A férfi fülbevaló és karóra viselés szabályai

426
0
karóra viselés

Bár a fülbevaló és az óra viselés szabályai nem kőbevésettek, mégis érdemes azokra kellő figyelmet fordítani, ha a stílusos megjelenés oltárán áldoznánk.

A férfiak kedvenc kiegészítője

Talán nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy a két nem képviselői közül az urak felé billen a mérleg nyelve, ha a szép és igényes kialakítást élvező karórák iránti szeretet kerül terítékre. A karóra túlmutat az egykori szerepkörén: manapság a pontos idő jelzésének praktikus eszközéből státuszszimbólummá avanzsált. Még azok a férfiak is előszeretettel hordanak karórát a csuklójukon, akiktől egyébként távol áll a kiegészítők rendszeres viselete.

Az óra viselés szabályai: melyik kezünkön viseljük?

E tekintetében sincsenek szigorú szabályok, viszont általánosságban a karóra viselete mindig azon a kézen történik, amelyik kevésbé hangsúlyos az esetünkben: a jobbkezesek a bal csuklójukon, míg a balkezesek a jobb csuklójukon viselik általában a karórát. E klasszikus illemszabály értelmezhető csupán javaslatként – válasszuk azt a csuklónkat e célra, amelyiket kényelmesebbnek érezzük.

Milyen szabályokhoz köthető a férfi fülbevaló viselése?

A karórák mellett, a férfi fülbevalók is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Bár a szóban forgó ékszer nem kifejezetten csak alkalmi, mégsem mindegy, milyen események apropóján viseljük azt.

Tükrözze a személyiségünket

Alapvetően a választott ékszernek tükrözni kell a viselője személyiségét, ízlésvilágát. Ne feledjük, a férfi fülbevaló szó szerint kiegészítő – ennek tükrében pedig, a funkcióját betöltve ki kell egészítenie a megjelenésünket, ideális esetben tehát nem túl hivalkodó vagy hangsúlyos.

Férfi fülbevaló viselése: válasszunk az arcformánkhoz passzoló darabot!

Íratlan aranyszabály fülbevaló vásárlásnál, hogy a kiszemelt modellnek passzolnia kell a viselője arcformájához. A kerek arcformát például remekül ellensúlyozzák a szögletes ékszerek, és ez fordítva is igaz: azoknak, akiknek szögletes az arcuk, mazsolázgassanak inkább az ívelt formájú modellek háza tájáról. Az ovális arcformával rendelkezők igazán szerencsések, az esetükben szinte minden formájú ékszer szóba jöhet, mint potenciális választás.