Kezdőlap Technika és tudomány Az elektromos roller egy különleges közlekedési eszköz

Az elektromos roller egy különleges közlekedési eszköz

738
0
elektromos roller

Amikor megérkezik a jó idő, hirtelen több választási lehetőségünk is adódik a közlekedésre. Már nem feltétlenül csak autóval vagy tömegközlekedési eszközzel tudunk utazni, hanem például egy elektromos rollerrel is.

Ez egy igazán trendi járgány, amivel kényelmesen tudjuk megközelíteni a munkahelyünket vagy bármilyen más közeli helyszínt. Nagyon egyszerű a használata és a kerékpárral ellentétben nem nekünk kell hajtani a szerkezetet.

Milyen pozitívumai vannak az elektromos roller használatának? Pontosan hol tudsz velük közlekedni? Ezúttal ezekre a kérdésekre válaszolunk, hogy segítsünk a döntésben vajon Neked való-e ez a kétkerekű.

Az elektromos roller jellemzői

Ez egy olyan járgány, amit manapság nagy népszerűség övez. Ez nem is csoda, hiszen, ha minimálisan is, de mozgásra motivál minket. Emellett a másik nagy előnye, hogy nagymértékben csökkenthetjük vele az ökológiai lábnyomunkat. A használata közben ugyanis nem történik károsanyag kibocsátás.

Fontos, hogy tudd, Magyarországon az elektromos roller nem minősülnek hagyományos közlekedési eszköznek. Ez azt jelenti, hogy rollerezőként gyalogosnak számítasz és a gyalogosokra vonatkozó szabályok vonatkoznak Rád. A közutakon nem lehet használni, viszont a járdán, sétálóutcákon és kerékpárutakon igen.

Miben más az elektromos hoverboard?

Egyik speciális fajtájuk az elektromos hoverboard, ami nem más, mint egy lapos kétkerekű járgány. Abban különbözik a rollerektől, hogy nincs kormányoszlopa, ami azt jelenti, hogy kézzel nem tudunk kapaszkodni rajta. A működtetése úgy történik, hogy rá kell állnunk, majd pedig a talpunk lenyomásával tudunk gyorsulni, lassulni, illetve kanyarodni vele.

Bár a szerkezet rásegít, teljes mértékben magunknak kell egyensúlyoznunk rajta. Emiatt csak olyanoknak ajánlott az elektromos hoverboard használata, akiknek ez nem jelent gondot. A besorolása nagyon hasonló az elektromos rollerekéhez. Mivel hazánkban ez az eszköz sem minősül közlekedési eszköznek, ezért csak járdán, valamint sétáló- és bicikli utakon használhatjuk.