Kezdőlap Otthon és kert Milyen hullámlemez típusok vannak?

Milyen hullámlemez típusok vannak?

286
0
hullámlemez

A hullámos lemezek bitumenből és műanyagból is készülhetnek. Ezek a lemezek könnyedén telepíthetők és hosszú élettartamúak, így tetőfedéshez kimondottan gazdaságos megoldást biztosítanak. A több színben is kapható lemezek kiváló időjárásálló tulajdonságuk mellett környezetbarátok is, hiszen sok esetben újrahasznosított anyagokból készülnek. A hullámlemezeket évtizedek óta használják világszerte, így biztosak lehetünk abban, hogy minden időjárási körülmény között bizonyították már tartósságukat.

Ez a tető akkor a legelőnyösebb, ha bizonyos lejtésszögben kerül megépítésre, hiszen a víz lefelé tud folyni, eltávolítva azt otthonunktól. Néhány háztulajdonos habozik a hullámlemezek telepítésétől, hiszen úgy gondolják, hogy felerősítik az eső hangját. Ez azonban nem igaz, mivel a hagyományos tetők és a hullámlemez tetők között ebben a tekintetben nincsen különbség. A bitumenből vagy a műanyagból készült hullámlemez tető sok évig, akár évszázadig is kitart és az évek során nagyon kevés karbantartást igényel.

Bitumenes és műanyag hullámlemezek közül is válogathatsz, ha úgy döntesz, hogy otthonodban vagy hétvégi házadban lecseréled a tető borítását vagy esetleg a garázsajtót ebből az alapanyagból szeretnéd kivitelezni. A hullámlemezeket kiváló méretstabilitás, hosszú élettartam, karbantartásmentesség, könnyű súly és könnyed használat jellemzi. A hullámlemezek nagyon rugalmasak és tartósak, ezért nagyon sok háztulajdonos szívesen használja az építkezések és felújítások során. A lemezek a tető szerkezetét minimálisan terhelik, sokkal kevésbé, mint például a hagyományos cseréptetők. A lemezek minden időjárási körülmények között állják a sarat és nagyon jól megbirkóznak a különféle viharokkal, a jégesőkkel, de még az özönvízszerű esővel is. A bitumenes és a műanyag hullámlemezek további hatalmas előnye, hogy egyáltalán nem rozsdásodnak, így a későbbiekben nem igazán kell a felújításukra koncentrálni.

A hullámlemezeket számtalan színben is megvásárolhatjuk, így kivitelezéskor a házfal színezetéhez és esetleg a nyílászárok színéhez is tudjuk igazítani a tető színét. A hullámlemezeket igény szerint méretre is vágják, így a helyszínre kiszállítva semmi más dolgunk nem lesz, mint a tartószerkezetre felszerelni a lemezeket. A kiszállítást az ország egész területére elvállalják, így teljesen mindegy, hogy hány kilométerre lakunk a telephelytől. A Pascal Trapézlemez már 5 telephellyel rendelkezik Magyarországon, így bizonyára akad egy telephely otthonunk közelében is. A termékekre garanciát vállalnak, így a garanciális idő alatt bármikor ki tudjuk cserélni a megvásárolt lemezeket, ha a hiba bizonyítottan a gyártó hibájából keletkezik. A különféle hullámlemezekhez minőségi tanúsítványt is kiállítanak és megfelelőségi nyilatkozatot is biztosítanak minden egyes termékükhöz. A roppant egyszerűen felszerelhető hullámlemezeket tetőfedésre, garázsok létesítésére, különféle kapuk kivitelezésére is ajánlják. Az áruházban a lemezek mellett a különféle kiegészítőket is megvásárolhatjuk egy helyen, így az előtetőkhöz a polikarbonát bevilágítókat, a párkánylemezeket és a vízvetőket is.