Kezdőlap Stílus és Divat Készíts olyan képeket, mint az influencerek- Íme, néhány tipp!

Készíts olyan képeket, mint az influencerek- Íme, néhány tipp!

451
0
kép készítés

Irigykedve nézed, hogy milyen mesés fotókat posztolnak magukról, vagy éppen tájakról, tárgyakról a legnagyobb influenszerek, neked pedig valahogyan sehogyan sem sikerül az áhított képet megalkotni, bárhogyan is próbálod? Akkor most ezek a tippek neked szólnak! Mutatjuk, hogyan tudnak olyan nagyon jó képeket készíteni az influenszerek! Függetlenül attól, hogy szelfiket, lenyűgöző utazási képeket vagy valami másfajta képeket készítesz, jól fogjak jönni ezek a tippek!

Minőségi képek!

Fontos, hogy minőségi képeket készíts! Igen, tudjuk, hogy nem olyan egyszerű szert tenni egy jóféle kamerára, de még telefonra sem, de vannak olyan módszerek, amivel a meglévő készülék képminőségén is javítani lehet. Ha digitális fényképezőgéppel fényképezel, állítsd át a rögzítési beállításokat, hogy nyers formátumban készítsen képeket, így sokkal természetesebb lesz a kép. A legtöbb kamera kissé módosítja a JPEG-felvételek fényerejét, expozícióját és kontrasztját. Jó minőségű nyers képekből jó minőségű szerkesztett képek lesznek, ugyanis így sokkal könnyebb velük dolgozni. Mert, hogy persze mindenféle filter is kell ezekre a szuper képekre, a leggyakrabban használt a Photoshop és a Lightroom.

Fények, fények!

A világítás csodákra képes, de akár teljesen tönkre is teheti a képet. Sajnos a rossz megvilágítást nehéz kijavítani, ugyanis a fény színe és intenzitása a fotón olyan hangulatot teremthet, amely életre keltheti a képet. Közvetlenül napnyugta előtt és napkelte után van az Instagram csúcsidőszaka (arany óra és kék óra, ahogyan az influenszerek nevezik). Milyen hangulatot szeretnél megörökíteni? Ha egy letisztult szépségápolási vonalat készítesz, érdemes lehet erős, éles világítást a meleg naplemente ragyogása helyett. A borús idő nem feltétlen a legjobb képkészítési idő. Persze ha nyaral az ember, akkor nem nagyon válogathat.

A hármas szabály

A harmadok szabálya a 101-es fényképezés. Akár DSLR-rel, akár filmmel vagy okostelefonnal fényképezünk, mindig 3×3-as rácson belül kell megkomponálnia felvételeit. Igazítsd a kép érdekes pontjait a rácsvonalakhoz; sokkal látványosabb fényképezést tesz lehetővé. Szerencsére a legtöbb kamera és telefon beépített rács funkcióval rendelkezik, hogy megkönnyítse a dolgokat!

Szelfi vagy nem szelfi?

Amikor egyedül vagyunk valahol, a legegyszerűbb szelfiket készíteni, azonban az insta sztároknál nem ez a leggyakoribb. Hogyan csinálnak annyira sok jó, egészalakos képeket magukról? Vannak mindenféle állványos, Bluetooth-os kütyüik, amik segítségével egyedül is tudnak fotókat készíteni magukról. És ne feledd, hogy sokszor profik is fotózzák őket, na meg begyakorolt pózaik is vannak! Pózokat esetleg te is begyakorolhatsz a tükör előtt, de ne csak az egyhelyben állást, hanem a sétálást, forgást, hátranézést is próbáld ki!

Tökéletes kinézet

Ne feledd, hogy amit a képeken látsz Instagramon, az nem minden esetben fedi az igazságot! Az influenszerek mindenféle képszerkesztőket, effekteket használnak, hogy manipulálják a képeiket, és ez még nem minden. Nemcsak, hogy a sminkkel nem spórolnak, hanem a plasztikai beavatkozásokkal sem. Ha azt látod, hogy valakinek eszméletlenül szép, telt ajka van, vagy az évek alatt semmit sem öregedett, akkor biztos lehetsz benne, hogy valamilyen mesterséges eszközhöz, plasztikai beavatkozáshoz nyúlt. Szerencsére ezek a beavatkozások nemcsak számukra elérhetőek. Ha te is elégedetlen vagy valamilyen testrészeddel, zavarnak ráncaid, vagy szeretnél te is telt ajakakat, akkor a Bónusz Plasztikai Sebészet szolgáltatásait ajánljuk neked, itt vannak a pontos plasztikai sebészet árak. Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor is felkeresheted őket, hiszen a személyes konzultáció sok páciensnek segíteni szokott abban, hogy rá jöjjön milyen kezelést is szeretne, vagy szeretne-e kezelést egyáltalán.