Kezdőlap Vendég cikkek Miért érdemes kiszervezni a bérszámfejtést?

Miért érdemes kiszervezni a bérszámfejtést?

495
0
berszamfejtes Budapest

Egy vállalkozás előbb-utóbb eljut arra a szintre, amikor már alkalmazottakat is kell foglalkoztatni. Ez pedig nem valósulhat meg bérszámfejtés nélkül. Ez az a feladatkör, amin belül elszámolásra kerülnek a munkabérek. A bérszámfejtőnek persze sok más dolga is van. Például vezeti a nyilvántartásokat, ellenőrzi a jelenléti íveket, kezeli a bérszámfejtő programot. Mindent kézben tart annak érdekében, hogy a bérek elszámolása a jogszabályoknak és a valóságnak megfelelően történjen.

Nem feltétlenül kell azonban alkalmazni erre a feladatra valakit. A munkát ki is lehet szervezni. A precíz bérszámfejtés Budapest városában is elérhető a cégeknek. Milyen előnyei vannak? Miért érdemes mellette dönteni? A mostani cikkünkből kiderül.

Sokkal kevesebb felelősséget kell vállalnia a cégnek

Ha a bérszámfejtés kiszervezése mellett döntünk, akkor a saját életünket könnyítjük meg. Ezzel ugyanis hatalmas terhet teszünk le a vállunkról. A bérek elszámolása, a nyilvántartások vezetése, ellenőrzése nem kis felelősség. Elég csak egy apró hiba és máris vétünk a jogszabályok ellen. Az pedig súlyos következményeket von maga után. Alapvetően a bérszámfejtő tehető felelőssé, ám az esetleges pénzbírság a céget sújtja. Kétszer vagy akár háromszor is át kell gondolni, hogy kire bízzunk a feladatot. A törvényeknek megfelelő bérszámfejtés budapesti cégeknek, vállalatoknak is elérhető.

A nextaccounting.hu oldalon körülnézett már? Itt találja azt a szakértői csapatot, akik teljes körűen elvégzik a munkát. Legyen szó bérszámfejtésről vagy akár könyvelésről.

Rengeteg pénzt meg lehet spórolni a kiszervezéssel

A kiszervezéssel nemcsak a felelősség lesz kevesebb, hanem a kiadás is. Persze, ingyen így sem tudjuk megúszni a dolgot. Viszont nem kell fizetnünk a bérszámfejtő munkabérét, képzését, az általa használt szoftver havi díját. A munkájához szükséges tárgyi eszközöket sem kell finanszíroznunk. Csak azt az összeget kell kifizetnünk, amennyiért a cég elvállalja a rá bízott feladatokat. A bérszámfejtés Budapesten is kiszervezhető, például a Next Accounting csapatának.