Kezdőlap Technika és tudomány A modern otthonhoz az elektromos autó töltése is hozzátartozik

A modern otthonhoz az elektromos autó töltése is hozzátartozik

644
0
wallbox töltő

A korszerű otthonok a design mellett az okos megoldásokat sem nélkülözik. Lehet egy lakás, ház szemet gyönyörködtetően jól tervezett, ha hiányoznak belőle a modern szemléletet biztosító elemek. A Wallbox az elektromos autó tulajdonosoknak szolgál igazi okos töltési megoldást.

Amennyiben még hiányzik a csodás, modern otthonunkból az elektromos autó töltő és az autó már a garázsban áll, nem érdemes késlekednünk. Számtalan előnyét élvezhetjük, a Wallbox töltőknek, ezért jó ötlet emellett döntenünk.

Néhány szempont, amiben a Wallbox töltő használatával biztos, hogy változást érzékelünk:

  • kényelem,
  • gyorsaság,
  • egyszerűség,
  • mobilitás,
  • megbízhatóság,
  • biztonság.

Képzeljük csak el, hogy kényelmes otthonunkba megérkezve, az autót úgy hagyhatjuk a garázsban, hogy töltését a legintelligensebb töltő berendezésre bíztuk. A Wallbox töltő olyan árammegosztó funkcióval lett ellátva, hogy a töltési idő alatt a háztartás fogyasztását is figyeli, a töltési teljesítményt pedig ehhez igazítja. Emellett a töltési erősséget magunk is irányíthatjuk az alkalmazás segítségével. Ugyanitt láthatjuk az aktuális töltöttségi szintet és értesülünk róla, ha az autónk végzett a töltéssel.

Az elektromos autók fali töltőit viszont csak úgy lehet kiépíteni, ha az elektromos hálózat alkalmas erre. Villanyszerelő szakemberek végzik a felmérést és szükség szerint a villamoshálózat bővítéséről is gondoskodnak. Az elektromos autó konnektorból való töltése sok veszéllyel járhat, hosszú ideig tart és a hálózatot is nagy mértékben leterheli. Óriási kötöttség, ha 100-150 km megtétele után több óráig kell várnunk, hogy az autónkat használni tudjuk. A pörgős, modern életvitel megköveteli a mobilitást és egy design megoldásokban bővelkedő otthonból ma már nem is hiányozhat az okos elektromos autó töltő.

A Wallbox fali töltő egyébként önmagában is design elemekkel tarkított, szép kis készülék. Jól mutat a falon és remekül illeszkedik a futurisztikus vonalak közé.

És most nézzük meg az anyagi hátteret. Aki elektromos autó vásárlás mellett döntött, az biztos kalkulált a töltési lehetőség megoldásával is. A töltő kiépítés egy egyszeri nagyobb beruházás, amit viszont az elektromos autózással üzemanyagon, szervizelésen, adón, parkolási díjakon és nem utolsó sorban az otthoni töltésen spórolhatunk, az folyamatos.

Ha még gazdaságosabb megoldást szeretnénk, akkor arra a napelemes rendszer a legjobb megoldás. Olyan rendszert kell kiépítenünk, ami elbírja az otthonunk áramigénye mellett az autónk energiaigényét és ha jól ügyeskedünk, akkor talán el is felejthetjük a villanyszámlát. Így lehet az okos otthont bölcsen felszerelve a legolcsóbban autózni, az már biztos.